Megteheti a főnököm, hogy visszahív a szabadságról?

Forrás: Ez jogos | 2020 február 28.

Szia Réka! Február elején kivettem a munkahelyemen egy hét szabadságot, elmentünk a családommal síelni. A síelés harmadik napján azonban csörgött a telefonom, a főnököm volt az, és közölte velem, hogy induljak el haza, mert hát sajnálja, hogy félbe kell szakítania a szabadságomat, de közbejött a munkahelyen egy nagyon fontos és sürgős ügy, és kellek… Hát, nem nagy örömmel, de hazamentem, mert nem akartam elveszíteni a munkahelyem. Viszont az eset után azért elég haragos voltam… Ez jogszerű volt, amit a főnököm csinált? Tényleg visszahívhat a szabadságom alatt, hogy dolgozzak? Köszi előre is! Alexa

Fotó: Profimedia – Red Dot

Onnan szeretném kezdeni ennek a kérdésnek a megközelítését, hogy téged minden naptári évben megillet a szabadság, ami alapszabadságból és pótszabadságból áll. Az alapszabadság 20 nap, és ehhez jön hozzá a pótszabadság, ami több okból is megillethet téged, például az életkor alapján (25 éves kortól ez folyamatosan emelkedik), vagy a családi helyzetre, fogyatékosságra tekintettel, vagy egyéb körülmények alapján. Ilyenkor pihened ki az egész éves fáradalmakat, és töltődsz fel a következő időszakokra, így érthető, hogyha azt szeretnéd, hogy a pihenésedet senki ne zavarhassa meg. Az tény, hogy a főnök, vagyis a munkáltató határozza azt meg, hogy mi legyen a szabadság időpontja (a munkavállaló előzetes meghallgatásával!), ám azt tudni kell, hogy 7 munkanap szabadságot maximum két részletben a munkavállaló akaratának megfelelő időpontban kell kiadni (ez alól kivétel a munkaviszony első három hónapja), ám ezt az igényt legalább a szabadság kezdete előtt 15 nappal be kell jelenteni.

Akármelyik évszakban is, de amikor éppen a szerelmeddel, családoddal vagy barátaiddal töltöd a jól megérdemelt pihenésedet, akkor eszedbe sem jut az, hogy mindezt egy telefonhívás teljesen elronthatja… Nagyon sok ember elsőre biztos azt mondaná erre a kérdésre, hogy áááh, ilyet biztos nem lehet, a szabadságról senkit sem hívhatnak vissza. Azonban ez egy nagy tévedés, ugyanis ez előfordulhat, nem jogszerűtlen. Szigorúak a feltételek, ez tény, de ettől függetlenül lehetséges.  A Munka Törvénykönyve alapján a munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén a szabadság kiadásának közölt időpontját módosíthatja, a munkavállaló már megkezdett szabadságát megszakíthatja. A fontos kérdés az, hogy mi az a kivételesen fontos gazdasági érdek, illetve a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok. Egy biztos, hogy olyan oka ennek nem lehet, amit a főnököd már előre láthatott, sejthetett. Az is fontos, hogy ennek az oknak olyan súlyosnak kell lennie, amit máshogy nem lehet megoldani.

Azt nagyon fontos tudnod, hogy ennek azért vannak következményei is! Ugyanis a szabadság időpontjának módosításával, vagy a szabadság megszakításával összefüggésben felmerült valamennyi kárt és költséget meg kell térítenie a munkaadódnak! Tehát meg kell térítenie a munkáltatónak ilyenkor az utazással járó költségeket, repülőjegyek árát, az általatok már kifizetett, de igénybe nem vett szállásnak a költségét stb. Ezek azért nem olcsó dolgok, így nyilvánvalóan a munkáltató nem fog élni ezzel a törvény adta lehetőséggel, csak akkor, ha nincs már más megoldás. Be kell látni azonban azt, hogy mindig történhetnek olyan dolgok, amire senki sem számít, vannak sajnos előre nem látható helyzetek, és igen, előfordulhat az is, hogy a te szaktudásod nélkül a munkahelyed a helyzetet nem tudja megoldani és szükség van a jelenlétedre.

Végezetül még azt érdemes megjegyezned, hogy amikor téged a szabadságról visszahívnak, a hazaúttal és a munkával töltött időd természetesen nem fog elveszni, ezt a részét a szabadságodnak újra ki kell adnia majd a főnöködnek!

Blogleírás

Ez jogos! - A Cosmopolitan hivatalos blogja, melynek szerzője a Samsunggal közös pályázatunk nyertese, Babják Réka. „Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója vagyok, és még Dr. Szöszinél is szenvedélyesebben imádom a jogi ügyeket. Szeretném, ha ez a blog interaktív lenne, ezért hogyha bármilyen kérdésed van, esetleg olyan helyzetbe kerültél, amikor nem tudtad, hogy milyen jogaid vannak, írd meg nekem a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre!