Tényleg kötelezhet tanfolyam elvégzésére a főnököm?

Forrás: Ez jogos | 2020 november 13.

Szia Réka! A munkáltatóm egy tanfolyam elvégzésére szeretne kötelezni. Állítása szerint erre szükség van a feladataim elvégzése miatt. Arról lenne szó, hogy érkezett egy új gép az irodába, és a gép használatának a megtanulása miatt küldene engem képzésre a főnök. Őszintén, nekem ennyi idősen már nem sok kedvem van visszaülni az iskolapadba. Tényleg kötelezhet erre a főnököm? Ezt ilyenkor ki fizeti? Köszi a válaszodat! Judit

Fotó: US Getty Images

Lehet, hogy a munkád megfelelő elvégzése érdekében a főnököd szerint szükség van arra, hogy valamilyen tanfolyamot elvégezz, például megtanulj valamilyen programkezelést, vagy mint Judit esetében, egy új gép kezelését, de akár az is elképzelhető, hogy nyelvi továbbképzésre van szükség egy adott munkakör hatékony ellátásához. Láthatod, hogy sok oka lehet annak, ha a munkáltató a munkavállalóját valamilyen tanfolyam elvégzésére kötelezi.

A Munka Törvénykönyve részletesen nem szabályozza ezt a kérdést, ugyanakkor érdemes a bírói gyakorlatot és a jogirodalmat áttekinteni annak érdekében, hogy ennek a szabályairól részletesebb információt szerezhessünk. A munkáltató a munkavállalóit a munkaviszony fennállása alatt tényleg kötelezheti tanulmányok, tanfolyamok elvégzésére, ugyanakkor azért arra szükség van, hogy ez szükséges legyen a munkakörre tekintetettel, vagy indokolható legyen a munkakörülmények miatt. A tanfolyam, képzés elvégzésére való kötelezést nem szabad összekeverni a tanulmányi szerződéssel, az teljesen más, sőt, a Munka Törvénykönyve még azt is kimondja, hogy nem lehet tanulmányi szerződést kötni, ha a tanulmányok elvégzésére a munkáltató kötelezte a munkavállalót. A tanulmányi szerződés esetében a munkáltató támogatást nyújt a tanulmányok ideje alatt, a munkavállaló pedig vállalja azt, hogy a tanulmányokat folytatja, majd miután a képzettséget megszerezte, akkor a tanulmányi szerződésben foglaltak szerint, a támogatás mértékével arányos ideig (legfeljebb 5 év) nem szünteti meg a munkaviszonyát felmondással.

Ha a munkáltató valamilyen tanfolyam, képzés elvégzésére kötelez, akkor az nem a kettőtök megegyezésén alapul, hanem a munkáltató egyoldalú utasítási jogán. Tehát ebben az esetben nem igazán van választási lehetőséged. A képzésnek, a tanfolyamnak az ideje munkaidőnek számít, amire tekintettel téged, mint munkavállalót munkabér illet meg. Ilyenkor figyelemmel kell lenni a napi és a heti pihenőidőre is! A képzés költségei a munkáltatót terhelik. Sőt, érdemes lehet arról is tudnod, hogyha a munkaviszony megszűnik nem sokkal a képzés vagy tanfolyam elvégzése után, akkor sem követelheti vissza ennek a költségeit a munkáltatód! Tanulmányi szerződés esetében viszont, hogyha nem tartja be a munkavállaló a feltételeket, és mégis megszünteti a munkaviszonyát felmondással, akkor a munkáltató visszakövetelheti a támogatást, amit nyújtott.

Tehát, ha a munkáltató kötelez képzésre, majd a képzést követően valamilyen okból kifolyólag szeretnéd a munkaviszonyodat megszüntetni, akkor nem kell attól tartanod, hogy a munkáltató ezeket a költségeket megtérítteti veled! Hogyha nem teljesíted a képzést, nem veszel részt rajta, akkor azért viszont szankciókat alkalmazhat a munkáltató veled szemben, még akár a munkaviszonyt is felmondhatja.

A munka során a folyamatos tanulás, az önképzés egy igen gyakori elvárás a munkáltatók részéről, és ezzel alapvetően nincs is probléma, hiszen sok szakmához hozzátartozik az, hogy időről-időre, pláne a technikai fejlődésnek köszönhetően, új dolgok elsajátítására van szükséges a hatékony munkavégzés érdekében. Éppen ezért ezt ne egy büntetésként, ne egy felesleges teherként éld meg, hanem arra gondolj, hogy te ezáltal is képzettebb leszel, és értékesebb a szakmádban!

Blogleírás

Ez jogos! - A Cosmopolitan hivatalos blogja, melynek szerzője a Samsunggal közös pályázatunk nyertese, Babják Réka. „Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója vagyok, és még Dr. Szöszinél is szenvedélyesebben imádom a jogi ügyeket. Szeretném, ha ez a blog interaktív lenne, ezért hogyha bármilyen kérdésed van, esetleg olyan helyzetbe kerültél, amikor nem tudtad, hogy milyen jogaid vannak, írd meg nekem a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre!